Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s mandľami, cukrom a soľou. Pridáme maslo a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s ø 30 cm. Prenesieme ho na plech vyložený papierom na pečenie.
Slivky poukladáme do stredu plátu. Okraje ohneme smerom do stredu a mierne pritlačíme. Plátky sliviek posypeme škoricovým cukrom.
Okraje potrieme pomocou štetca alebo pierka mliekom a posypeme mandľovými plátkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 220 °C
Teplovzdušná rúra: 200 °C
Galetku necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie