Cesto pripravíme podľa návodu na obale. Zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť
asi 45–60 minút.
Makovú náplň pripravíme podľa návodu na obale s vodou alebo mliekom.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme pomocou váľka na pomúčenej doske na výšku asi 1 cm a rozkrájame na 6 rovnakých dielov. Každý diel naplníme makovou náplňou a slivkami. Okraje cesta spojíme stlačením. Strany a povrch buchiet potrieme pomocou štetca alebo pierka olejom. Poukladáme na vymastený plech spojenou stranou nadol.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Buchty necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie