Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky s cukrom, soľou a škoricou. Pridáme vodu a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na hodinu do chladničky.
Na prípravu náplne vložíme do hrnca na kúsky nakrájané slivky, hrozno a olúpané, na kúsky nakrájané jablko. Pridáme cukor a asi 10 minút povaríme. Pektín rozmiešame s 2 PL cukru, pridáme ovocie a ešte asi 3 minúty za stáleho miešania povaríme. Odstavíme, vmiešame kyselinu a necháme vychladnúť.
Väčšiu časť cesta na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme na plát s ø 30 cm a pomocou váľka prenesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pritlačíme k dnu a okrajom formy. Na cesto nanesieme rovnomerne náplň a uhladíme.
Zo zvyšného cesta na povrchu vytvoríme mriežku.
Potrieme pomocou štetca alebo pierka vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 50 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie