Na prípravu praliniek slinky pozdĺžne prekrojíme a necháme asi na hodinu (podľa tvrdosti sliviek) macerovať v alkohole.
Na pocukrovanej pracovnej ploche vyvaľkáme z marcipánu pomocou váľka štvorec s rozmermi 30 × 30 cm a nakrájame ho na obdĺžničky s rozmermi 5 × 6 cm. Vždy polovicu slivky položíme doprostred obdĺžnička, strany pritlačíme a zabalíme.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a nalejeme do misky. Zabalené slivky v marcipáne pomocou vidličky ponoríme do polevy a necháme odkvapkať na mriežke.
Polevu necháme stuhnúť. Pomocou vidličky zvyšnou polevou tenkými prameňmi pralinky dozdobíme. Až do podávania odložíme do chladničky.
Podávame v papierových košíčkoch.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie