Na prípravu mrveničky v mise zmiešame vločky s cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme mrveničku.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
Na prípravu náplne necháme slivky na sitku odkvapkať a šťavu zachytíme. Slivky nakrájame na menšie kúsky. Vložíme do hrnca, zalejeme 100 ml šťavy a privedieme k varu. Vo zvyšku šťavy rozmiešame Zlatý klas s cukrom. Zmes nalejeme do hrnca a asi minútu povaríme. Hrniec odstavíme a necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a vytvoríme okraj vysoký asi 3 cm. Cesto posypeme polovicou mandľových plátkov, nanesieme náplň a uhladíme. Povrch koláča posypeme mrveničkou a zvyškom mandľových plátkov. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Na ozdobenie pripravíme polevu s vodou podľa návodu na obale a koláč prikrášlime.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie