Na prípravu cesta v mise zmiešame preosiatu múku s droždím. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajce, mlieko a maslo a premiešame elektrickým ručným šľahačom najskôr na nižšom stupni a potom na vyššom stupni asi 5 minút dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste. Potom cesto zľahka poprášime múkou a na pracovnej ploche znovu krátko premiesime. Cesto prenesieme na vymastený plech a vytvarujeme koláč.
Slivky opláchneme, necháme obschnúť a potom odkôstkujeme. Poukladáme na cesto rozpolenou stranou nahor (vytvoríme šupinky). Koláč necháme ešte chvíľu v teple, kým znateľne nezväčší svoj objem. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 - 30 minút
Elektrická rúra: 220 °C
Teplovzdušná rúra: 200 °C
Koláč necháme vychladnúť a potom podľa chuti posypeme práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie