Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme olej, vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a na najnižšom stupni vymiešame dohladka. Cesto rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 30 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne necháme kompót na sitku odkvapkať. V mise metličkou vymiešame kyslú smotanu s cukrom. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do zmesi. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do kyslej smotany.
Korpus preložíme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy. Náplň rovnomerne rozotrieme na korpus a uhladíme. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
Odkvapkané čučoriedky rozložíme na náplň.
Na prípravu želé privedieme v kastróliku vodu do varu. V šťave rozmiešame Zlatý klas s cukrom, nalejeme do vriacej vody a povaríme asi 1 minútu. Opatrne nalejeme na čučoriedky. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie