Na prípravu náplne rebarboru očistíme a nakrájame na malé kúsky. Vložíme do hrnca a zalejeme 150 ml jablkového džúsu. Pridáme cukor a pozvoľna podusíme domäkka. V 50 ml jablkového džúsu rozmiešame tortové želé, nalejeme do hrnca a krátko povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Na prípravu bielkovej hmoty v mise vyšľaháme šľahačom z bielkov a soli tuhý sneh. Nakoniec zašľaháme aj cukor.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a žĺtkami do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a krátko vyšľaháme dohladka. Cesto rovnomerne rozdelíme do oboch foriem vyložených papierom na pečenie a uhladíme. Sneh rozdelíme na obe cestá a posypeme mandľovými plátkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpusy necháme vychladnúť. Z oboch stiahneme papier na pečenie a jeden korpus prenesieme na podnos. Druhý korpus ostrým nožom nakrájame na 16 rovnakých dielov.
Na spodný korpus nanesieme náplň z rebarbory a uhladíme.
Smotanu v mise vyšľaháme so Smeta-fixom a vanilkovým cukrom šľahačom dotuha. Asi 1/3 šľahačky naplníme do cukrárskeho vrecka. Zvyšnú šľahačku nanesieme na náplň a uhladíme. Po obvode torty nastriekame 16 veľkých pusiniek. Nakrájaný korpus rozložíme dekoračne na pusinky.
Do podávania tortu odložíme do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie