Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky šľahačom dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom šľahačom do peny. Pridáme múku a sneh z bielkov a zľahka vymiešame dohladka. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a na plech na pečenie vytvarujeme piškótky s priemerom 3 až 4 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Na bielkovú hmotu v mise vyšľaháme bielky s vodou do polotuha a postupne zašľahávame cukor a kyselinu šľahačom až dotuha.
Na cukrový sirup v kastróliku povaríme cukor s vodou do sirupovej konzistencie a ihneď ho tenkým prúdom prilejeme a zašľaháme k bielkom. Hmotou naplníme cukrárske vrecko a nastriekame na piškótky do tvaru indiánok. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale, nalejeme do vyššej nádoby a indiánky v nej opatrne namáčame a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie