Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme smotanu a vajcia a šľahačom vyšľaháme dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Barančeka necháme asi 20 minút vo forme vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.
V mise aspoň 5 minút šľahačom dôkladne vyšľaháme bielok s vodou. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. V kastróliku povaríme vodu s cukrom asi 15 minút na sirup. Opatrne postupne zašľahávame cukrový sirup a vyšľaháme dotuha. Hotovým krémom naplníme cukrárske vrecko a barančeka ozdobíme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie