Zmes na prípravu perníka zmiešame s vodou a olejom podľa návodu na obale. Nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Vychladnutý perník rozdrobíme, pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvoríme 10 guľôčok (Ø 4 cm), 10 guľôčok (Ø 3 cm), 10 guľôčok (Ø 1,5 cm) a zo zvyšku cesta vytvoríme 10 valčekov a 10 koliesok na klobúk. Všetko odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
Na ozdobenie rozpustíme polevy (bez obalu) v kastróliku vo vodnom kúpeli. Jednotlivé guľôčky postupne namáčame do polevy a obalíme v kokose. Necháme zatuhnúť. Na špajle postupne napicháme po 3 guľôčky tak, aby sme vytvorili snehuliaka a koliesko a valček ako klobúk.
Tubičkami a zdobením ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie