Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s maslom a kyslou smotanou a ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme do chladničky na 30 minút odpočívať. Potom z cesta na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme plát 30 × 40 cm a prenesieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou.
Na prípravu náplne vložíme do misy tvaroh. Pridáme mlieko, žĺtky, vajce, cukor, olej a Zlatý klas a pomocou metličky vymiešame dohladka. Náplň nalejeme na cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Na ozdobenie v mise vyšľaháme bielky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Tuhý sneh z bielkov opatrne natrieme na ešte teplý múčnik a rovnomerne posypeme práškovým cukrom. Vložíme späť do rúry a zapečieme pri rovnakej teplote ako v bode 2 do mierneho zhnednutia.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Múčnik necháme vychladnúť a podávame.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie