Na prípravu cesta vložíme do misy očistený špenát a zalejeme ho vriacou vodou. Scedíme a necháme vychladnúť. Potom špenát nasekáme najemno.
V mise vyšľaháme žĺtky a soľ šľahačom do peny. Pridáme cesnak, múku zmiešanú s kypriacim práškom a špenát. Nakoniec zľahka vmiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. Dôkladne premiešame. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plát necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho nakrájame na 3 rovnaké diely.
Odložíme do chladničky a necháme tam ideálne do druhého dňa. Potom nakrájame na malé kocky a podľa vlastnej fantázie ozdobíme.Na prípravu náplne v mise vyšľaháme syr so zmäknutým maslom. Pridáme pažítku, paradajky a dochutíme cesnakom, citrónovou kôrou, soľou a čiernym korením. Polovicu náplne nanesieme na jeden diel plátu a zakryjeme druhým
dielom. Nanesieme zvyšnú náplň, rozotrieme a zakryjeme tretím dielom. Odložíme do chladničky a necháme tam ideálne do druhého dňa. Potom nakrájame na malé kocky a podľa vlastnej fantázie ozdobíme.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá