Na prípravu cesta zohrejeme v kastróliku mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo. V mise zmiešame múku s droždím, cukrom a soľou. Pridáme mlieko s maslom a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi hodinu na teplom mieste kysnúť.
Na prípravu náplne v panvici rozohrejeme olej a rozotretý cesnak so špenátom krátko orestujeme. Osolíme, okoreníme a pridáme na kocky nakrájaný syr. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Cesto rozdelíme na 12 rovnakých dielov. Z každého dielu vyvaľkáme plát s rozmermi 30 × 40 cm. Nanesieme náplň a zrolujeme. Slimáky prenesieme do vymastených priehlbín formy reznou stranou nadol. Povrch slimákov potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Slimáky necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá