Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne zašľaháme vajcia, každé asi ½ minúty. Pridáme víno a múku zmiešanú s kakaom, kypriacim práškom a škoricovým cukrom a vymiešame dohladka. Nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 45 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť, potom ho opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.
Na polevu do misy preosejeme práškový cukor. Prilievame toľko vína, aby nám vznikla hladká poleva. Potrieme celé vychladnuté srdce a polevu necháme stuhnúť.
Na ozdobenie ¾ marcipánu zafarbíme červenou farbou a vytvoríme z neho ružičky. Zvyšok marcipánu zafarbíme zelenou farbou a vytvoríme lístky. Potom nimi ozdobíme povrch torty.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie