Na prípravu cesta vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou pomocou elektrického ručného šľahača na najvyššom stupni dohladka. Postupne vyšľaháme vajcia – každé šľaháme asi 1/2 minúty. Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme mlieko a v dvoch dávkach pomaly vyšľaháme do hladkej hmoty.
Formu na srdce vymastíme maslom a vysypeme múkou a cesto nalejeme do formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Po upečení necháme korpus 10 minút vychladnúť vo forme. Potom nožom uvoľníme okraj formy, korpus položíme na kuchynskú mriežku a necháme celkom vychladnúť.
Polevu pripravíme podľa návodu na obale a rovnomerne ňou srdce potrieme. Dozdobíme lentilkami .
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie