Na prípravu cesta postupne po jednom vyšľaháme Crème Olé s rastlinným nápojom namiesto mlieka podľa návodu na obale. Krém odložíme do chladničky. V mise dôkladne premiešame suché prísady, pridáme olej a vymiešame hladké hutné cesto. Do cesta pridáme vyšľahaný krém s Crème Olé a miešame dohladka. Plech vymažeme rastlinným tukom alebo olejom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme na plech a stierkou uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 120 minút
Elektrická rúra: 120 °C
Teplovzdušná rúra: 100 °C
Koláč sa pečie pomaly a je dopečený, keď sa jeho okraje odlepia od plechu. Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme pri izbovej teplote úplne vychladnúť.
Na prípravu krému v miske zmiešame smotanu a vanilkové cukry. Krémom potrieme povrch koláča a poprášime kakaom. Uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny, ideálne cez noc. Pred servírovaním ozdobíme čerstvými jahodami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie