Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, droždie a cukor. Pridáme vodu a olej a vypracujeme hladké cesto.
Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 1 hodinu.
Palice na opekanie obalíme alobalom asi do jednej tretiny
Cesto vyberieme z misy a znovu premiesime na pomúčenej pracovnej ploche. Vytvarujeme z neho valček a rozdelíme na 6 rovnakých kusov. Z každého kusa vyvaľkáme valček dlhý asi 40 cm. Každý valček omotáme okolo palice obalenej alobalom počnúc špičkou.
Opekáme na otvorenom ohni alebo na grile asi 10 – 15 minút, kým všetky strany zľahka nezhnednú.
Doba pečenia: 10 - 15 minút
Po upečení opatrne stiahneme chlieb z alobalu a necháme mierne vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie