Na prípravu cesta hrozienka zalejeme rumom a necháme ich asi hodinu macerovať. V kastróliku zohrejeme mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo. V mise zmiešame múku, soľ, droždie, mandle, cukor a kôru. Pridáme vanilkovú pastu, obe kandizované kôry, maslo s mliekom a hrozienka v rume a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 50 minút kysnúť.
Z vykysnutého cesta vytvarujeme valčeky s Ø 4 cm a ostrým nožom ich nakrájame na asi 2 cm bochníčky. Bochníčky rozložíme na plechy vyložené papierom na pečenie a necháme ešte asi 20 minút kysnúť. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Ešte horúce bochníčky potrieme pomocou štetca alebo pierka maslom, posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie