Na prípravu cesta namočíme hrozienka do rumu a necháme odležať, najlepšie cez noc.
V mise zmiešame hladkú múku s kypriacim práškom, orechami, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme kôru, vajce, maslo alebo margarín, tvaroh, kandizovanú citrusovú kôru a hrozienka a ručne vypracujeme dohladka. Pomocou dvoch kávových lyžičiek tvoríme kopčeky a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Na potretie rozpustíme v kastróliku maslo a pomocou štetca alebo pierka potrieme ešte horúce pečivo. Posypeme práškovým cukrom zmiešaným so škoricou a necháme vychladnúť
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie