Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky s droždím, soľou, cukrom a škoricovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo, cider a žĺtky a ručne vypracujeme dohladka. Poprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.
Na prípravu náplne jablká očistíme a nakrájame na malé kúsky. Na panvici rozohrejeme maslo. Pridáme jablká, pastu, cukor a podusíme asi 5 minút. Prilejeme cider s octom a podusíme ešte asi 5 minút, kým sa tekutina neodparí. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Do vykysnutého cesta zapracujeme vychladnuté jablká, poprášime múkou a necháme ešte asi 30 minút prikryté utierkou na teplom mieste kysnúť.
Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát hrubý asi 2 cm. Z plátu povykrajujeme kolieska, ktoré necháme ešte asi 20 minút kysnúť.
Vkladáme do rozpáleného oleja a vyprážame z oboch strán dozlatista.
Vypražené šišky ukladáme na servítky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie