Na prípravu cesta pripravíme zmes s rastlinným tukom, vodou a vajcami podľa návodu na obale. Potom cesto vložíme do cukrárskeho vrecka a na vymastené plechy vytvoríme 20 veterníčkov. Posypeme mandľovými plátkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Veterníčky necháme na plechu úplne vychladnúť.
Na prípravu jablkovej náplne hrozienka zalejeme rumom a necháme asi 30 minút macerovať. Do panvice vložíme jablká, zalejeme citrónovou šťavou, pridáme cukor a škoricový cukor a asi 5 minút podusíme. V jablkovej šťave rozmiešame zmes na náplň a vylejeme na jablkovú zmes. Pridáme hrozienka namočené v rume a mandľové plátky a asi minútu povaríme do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Vychladnuté veterníčky raz pozdĺžne prekrojíme a na spodný diel rozdelíme jablkovú náplň.
Na prípravu smotanovej náplne v mise vyšľaháme smotanu s pastou a cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha. Naplníme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na jablkovú náplň. Zakryjeme vrchným dielom veterníčkov a odložíme do chladničky. Pred podávaním môžeme veterníčky vložiť do papierových košíčkov alebo ich poukladáme na väčšom podnose do tvaru stromčeka a posypeme práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie