Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo, mlieko a vajcia a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 15 minút do mrazničky.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme Zlatý klas s mliekom, cukrom a vanilínovým cukrom mixérom podľa návodu na obale.
Polovicu cesta na hrubom strúhadle nastrúhame na dno vymasteného a múkou vysypaného plechu. Nanesieme nastrúhané jablká a posypeme cukrom. Potom nanesieme rozdrobený tvaroh a nastrúhame zvyšné cesto z mrazničky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Povrch koláča posypeme práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie