Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo, mlieko a vajcia a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 15 minút do mrazničky.
Zlatý klas dobre rozmiešame v 100 ml mlieka. Do zvyšného mlieka pridáme cukor i vanilínový cukor a za stálého miešania necháme zovrieť. Do vriaceho mlieka pomaly vlejeme pripravenú zmes a za stálého miešania povaríme asi 1 - 2 minuty. Pripravený krém necháme vychladnúť.
Polovicu cesta na hrubom strúhadle nastrúhame na dno vymasteného a múkou vysypaného plechu. Nanesieme nastrúhané jablká a posypeme cukrom. Potom nanesieme krém a rozdrobený tvaroh a nastrúhame zvyšné cesto z mrazničky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Povrch koláča posypeme práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie