Do misky dáme muku, droždie, vajce, soľ, prilejeme maslo a vlažné mlieko. Všetko dôkladne spracujeme na hladké cesto tak, aby sa nelepilo na steny misky. Cesto po povrchu posypeme múkou a dáme na teplé miesto vykysnúť. Doba kysnutia je 60 - 90 minút.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 diely a na pomúčenej doske vymiesime 4 bochníčky. Každý bochníček vyvaľkáme na guľatú placku s priemerom asi 30 cm a krájadlom ju rozkrájame na 8 trojuholníkov (ako pizzu).
Všetky suroviny na náplň v mise zmiešame.
Na kratšiu stranu trojuholníkov dáme 1 polievkovú lyžicu náplne a cesto zavinieme do „rohlíčka“. Rohlíček položíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným v vajcom, trošku posolíme, posypeme semienkami, makom a pečieme v predhriatej rúre. Takto upečené rohlíčky chutia najlepšie vlažné.
Doba pečenia: 30 - 35 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá