Na prípravu džemu vložíme do hrnca jahody a pomocou tyčového mixéra ich rozmixujeme. Pridáme Gelfix zmiešaný s 2 PL trstinového cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
Zbytok cukru nasypeme do iného hrnca a necháme ho skaramelizovať do zlatohnedej farby (dávame pozor, aby sa nám karamel nepripálil). Do karamelu opatrne nalejeme povarené jahody. Privedieme do varu a zmes povaríme ešte minimálne 5 minút, kým sa karamel úplne nerozpustí.
Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, primiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme dôkladne viečkami a obrátime na 5 minút hore dnom.
Súvisiace recepty
Zaváranie
Zaváranie
Zaváranie