Na prípravu cesta v mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme maslo s cukrom, trstinovým cukrom, pastou, vajcom, žĺtkom a kôrou dohladka. Pridáme múku zmiešanú s orechami a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
Cesto rozdelíme na 24 rovnakých kúskov a z každého vyvaľkáme asi 20 cm dlhý valček, ktorý zmotáme do uzlíka. Uzlíky nanesieme na plechy vyložené papierom na pečenie. Každý potrieme pomocou štetca alebo pierka bielkom rozmiešaným s vodou a posypeme trstinovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Uzlíky necháme vychladnúť.
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a konce uzlíkov v nej namočíme. Polevu necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie