Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, cukor, vanilkový cukor, mäkké maslo, žĺtky, mlieko, vanilkovú pastu a kypriaci prášok a vypracujeme hladké cesto.
Cesto rozdelíme na tri diely. Do jednej tretiny cesta zapracujeme čierne kakao a do druhej tretiny cesta zapracujeme holandské kakao. Tretiu tretinu necháme svetlú. Cestá necháme v chladničke aspoň 1 hodinu odpočinúť.
Na pomúčenú pracovnú plochu striedavo kladieme rôzne farebné cestá tak, aby nám vznikla farebná mozaika. Na cesto položíme papier na pečenie a cez neho rozvaľkáme cestá na spojený tenký plát, z ktorého vykrojíme mačičky.
Mačičky naskladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Upečené mačičky necháme vychladnúť.
Po vychladnutí zlepujeme mačičky lieskoorieškovou nátierkou.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie