Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s najemno mletými orechami a cukrom. Pridáme maslo a žĺtok a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvarujeme valček s ø 4 cm a obalíme ho v nahrubo nasekaných orechoch. Valček zabalíme do potravinovej fólie a odložíme asi na 30 minút do mrazničky. Potom ho vyberieme z mrazničky, odstránime fóliu a ostrým nožom z neho nakrájame 18 koliesok. Kolieska poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Pečivo necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanu s cukrom a Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka a zlepíme k sebe vždy 3 kolieska.
Povrch ozdobíme zvyšnou šľahačkou a polejeme toppingom. Dozdobíme čučoriedkami a lístkami mäty.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie