Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo a bielok a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 40 minút do chladničky.
Na posypanie v mise zmiešame jablká, nastrúhaný marcipán, vanilkový cukor, kôru, mandľové plátky, hrozienka, škoricu a rum a odložíme bokom.
Na pomúčenej pracovnej ploche vytvoríme z cesta valček a nakrájame ho na kolieska s hrúbkou približne 5 mm. Pomocou štetca alebo pierka ich potrieme žĺtkom zmiešaným s mliekom. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Jablkovo-marcipánovú zmes rozdelíme na povrch koliesok a posypeme mandľovými plátkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Sušienky necháme vychladnúť.
Vychladnuté sušienky poprášime práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie