Sušienky rozdrvíme najemno (buď v mixéri alebo použijeme pevné igelitové vrecko, do ktorého sušienky vložíme a rozdrvíme ich napr. váľkom). Maslo roztopíme, pridáme do rozdrvených sušienok a premiešame. Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie, sušienkovú zmes rovnomerne vysypeme na dno formy a utlačíme pohárom. Pripravený korpus vložíme do chladničky na cca 15 minút.
V 600 ml mlieka uvaríme hustý puding z ananásového pudingu a cukru. Uvarený puding prekryjeme potravinárskou fóliou tak, aby sa fólia úplne dotýkala pudingu a necháme vychladnúť (zabránime tak vytvoreniu šupky na povrchu).
Vychladnutý puding si prešľaháme elektrickým ručným šľahačom, postupne pridávame tvaroh a ručne primiešame vyšľahanú šľahačku.
Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale a po lyžiciach pridáme ananásovú pudingovú zmes. Formu so sušienkovým základom vyberieme z chladničky a rozotrieme do nej pudingový krém. Na záver tortu ozdobíme konzervovaným ananásom, sušeným kokosom alebo sušenými kokosovými chipsami. Odložíme do chladničky cca na 2 hodiny.
Tortu krájame čistým nožom, ktorý očistíme po každom reze papierovou utierkou.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie