Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme olej a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
Na prípravu náplne rajčinky nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misy. Pridáme mäso, vajce, kyslú smotanu, najemno nakrájanú cibuľu, korenie, soľ a čierne korenie a vareškou dôkladne premiešame.
Cesto rozdelíme na polovice a na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na pláty s rozmermi 30 x 40 cm. Z každého plátu nakrájame 9 obdĺžnikov, na spodnú tretinu každého obdĺžnika nanesieme náplň a zrolujeme (obr. 2). Tyčinky prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou štetca alebo pierka ich potrieme mliekom a posypeme syrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Tyčinky možno podávať teplé aj studené.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá