Na prípravu kysnutého cesta vo väčšej miske zmiešame múku, vanilkový cukor, kryštálový cukor, droždie, pomarančovú šťavu, olej a pridáme teplé mlieko a olej. Na záver pridáme žĺtok izbovej teploty.
Kuchynským robotom/rukou spracujeme na vláčne cesto (nedosýpame múku, cesto má mať redšiu ale stále kompaktnú konzistenciu), prekryjeme ho potravinárskou fóliou/utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť približne 45 minút.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding a odstavíme. Uvarený puding prekryjeme potravinárskou fóliou tak, aby sa fólia úplne dotýkala pudingu a necháme vychladnúť (zabránime tak vytvoreniu šupky na povrchu).
Vykysnuté cesto preložíme na mierne pomúčenú pracovnú dosku, aby sa nelepilo a váľkom rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm. Kolieskom vykrajujeme šišky, ktoré odložíme na kraj a necháme zakryté utierkou kysnúť ešte asi 15 minúť.
Olej zohrejeme a nakysnuté šišky postupne smažíme na slabom plameni z oboch strán dozlatista.
Hotové šišky opatrne vyberieme naberačkou/sitkom z oleja a ukladáme na papierovú utierku, aby sme ich zbavili prebytočného oleja. Ihneď obaľujeme v kryštálovom cukre (po vychladnutí by nám cukor na šiškách nedržal).
Vychladnutý puding v miske elektrickým ručným šľahačom prešľaháme na nízkych otáčkach a odložíme.
Po vychladnutí do šišiek spravíme ostrým tenkým nožom dierku. Naplníme ich pomocou cukrárskeho vrecka pripraveným citrónovým pudingom a ukladáme na plech/tanier bokom vedľa seba, aby bola dierka s krémom navrchu a šišky sa nám nezašpinili medzi sebou.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty