Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, vanilkovým cukrom a soľou. Pridáme mlieko, olej, žĺtok a šťavu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm.
Povykrajujeme kolieska, prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 15 minút kysnúť. Potom z oboch strán osmažíme dozlatista. Po vysmažení ukladáme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja. Nakoniec ich ešte teplé obalíme v práškovom cukre.
Na prípravu krému uvaríme z pudingového prášku, mlieka a cukru puding podľa návodu na obale.
Odstavíme, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Potom krémom naplníme cukrárske vrecko. Do šišiek nožom urobíme dieru, do ktorej nanesieme krém. Ukladáme ich na podnos bokom vedľa seba, aby bola diera s krémom navrchu.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie