Na prípravu cesta necháme kompót v sitku dôkladne odkvapkať. V mise vyšľaháme maslo s marcipánom, cukrom, vanilkovým cukrom a vajcom dohladka. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s múkou a kypriacim práškom a ručne vypracujeme dohladka. Cesto uložíme na 30 minút do chladničky. Potom ho nanesieme na dno a okraje vymazanej a múkou vysypanej koláčovej formy. Na povrch poukladáme odkvapkané polovice sliviek.
Na prípravu náplne uvaríme puding s mliekom, smotanou a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme, pridáme doň gaštanové pyré a vymiešame dohladka. Náplň nanesieme na slivky a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Pred podávaním koláč pocukrujeme práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie