Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a soľou. Pridáme maslo alebo margarín a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
Z cesta vytvoríme valček a nakrájame ho na 8 rovnakých dielov. Každý diel vtlačíme do vymastenej formičky a položíme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Tartaletky necháme ochladnúť. Potom vyklopíme z formičiek a necháme úplne vychladnúť.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Nalejeme ju na dno tartaletiek a pomocou lyžičky rozotrieme. Necháme stuhnúť.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme Crème Olé so smotanou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Zmes nalejeme do cukrárskeho vrecka a tartaletky naplníme.
Ozdobíme plátkami jahôd a potrieme želé pripraveným s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie