Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou. Pridáme maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do igelitového vrecka a uložíme asi na pol hodiny do chladničky. Po vybratí z chladničky rozdelíme cesto na 12 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvoríme malé placky, ktoré nanesieme na spodnú vnútornú stranu vymazaných foriem a ľahko pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpusy necháme asi 5 minút odpočívať, potom ich opatrne stiahneme a necháme úplne vychladnúť.
Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s kokosovým mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného zamiešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne zašľahávame vychladnutý puding. Nakoniec krátko zašľaháme kokos. Krém nanesieme do cukrárskeho vrecka a naplníme tartaletky.
Na ozdobenie necháme na sitku dôkladne odkvapkať mandarínkový kompót. Odložíme 12 mesiačikov mandarínky stranou na ozdobu. Zvyšné ovocie rozmixujeme pomocou ponorného mixéru. Smotanu so Smeta-fixom a cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Krátko do šľahačky zašľaháme rozmixované mandarínky. Naplníme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na krém.
Dozdobíme mandarínkami a uložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie