Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok a soľ. Pridáme cukor, vajce a maslo. Všetko spracujeme na jemne pomúčenej pracovnej ploche dohladka.
Z 2/3 cesta vyváľame placku, ktorú vložíme do vymastenej formy. Zo zvyšku cesta vyváľame váľok, uložíme ako okraj do formy a pritlačíme tak, aby vznikol okraj vysoký 3 cm.
Na prípravu náplne tekvicu olúpeme, odstránime jadierka a dužinu nakrájame na malé kocky. Arašidy nahrubo nasekáme a šunku nakrájame na malé kúsky. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni ušľaháme dohladka syr, soľ, vajcia a škrob. Ručne vmiešame kocky tekvice, oriešky a šunku, náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč necháme vychladnúť vo forme, potom uvoľníme okraj a prenesieme na podnos.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá