Zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme.
Doba pečenia: 30 - 40 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Cesto necháme vychladnúť. Vychladnuté cesto rozdrobíme a dáme do misky. Polejeme ho kávou a amarettom. Pridáme časť jahôd pokrájanych na plátky. Niekoľko jahôd si necháme ozdobu na koniec.
Šľahačku vyšľaháme s mliekom, pridáme mascarpone, ktoré vyšľaháme do peny s vaječným žĺtkom, cukor a spolu premiešame.
Do tortovej formy dáme vrstvu piškótovej masy s jahodami a na to vrstvu šľahačkovej masy. Vrstvenie opakujeme ešte dvakrát.
Na záver posypeme kakaom a ozdobíme zvyšnými jahodami.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty