Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, kôrou, soľou a cukrom.
Pridáme mlieko, maslo a vajce a vypracujeme na hladké cesto. Cesto
prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 50 minút kysnúť.
Z vykysnutého cesta na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou
váľka plát.
Plát potrieme pomocou pierka alebo štetca maslom a posypeme škoricovým
cukrom. Plát po dlhšej strane zrolujeme a opatrne nakrájame na kolieska s
priemerom asi 15 mm. Kolieska poukladáme na plech vyložený papierom na
pečenie reznou stranou nadol a do stredu urobíme malú jamku. Prikryjeme
utierkou a necháme ešte asi 15 minút kysnúť.
Na kolieska rozdelíme makovú náplň zmiešanú s mliekom a dozdobíme
slivkami.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Koláče necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie