Žĺtka ušľaháme s práškovým (60 g) a vanilínovým cukrom do peny. Z bielkov a práškového cukru (60 g) ušľaháme sneh. Zľahka zapracujeme do našľahanej peny. Múku preosejeme s vanilkovým pudingom a zapracujeme.
1/3 cesta rozotrieme do tortovej formy s priemerom 26 cm, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie a upečieme v predhriatej rúre.
Doba pečenia: 8 - 10 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Takto upečieme ešte jeden plát. Tretiu tretinu cesta rozotrieme na plech pokrytý papierom na pečenie – cesto rozotrieme na polovicu plechu (asi 20 x 35 cm) a tiež upečieme. Upečené diely otočíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom a pripečený papier stiahneme.
Okraj formy očistíme a formu znova zostrojíme. Z upečeného plátu nakrájame asi 6-7 cm pásy a vyložíme nimi okraj formy tak, aby sa prekrývaly. Okrajky rozdrobíme a ponecháme ich do náplne.
Na prípravu náplne namočíme želatínu podľa návodu. Tvaroh rozmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, citrónovou kôrou i šťavou a rozmačkanými broskyňami. Vmiešame drobky z korpusu. Pridáme vyšľahanú smotanu na šľahanie. Želatínu rozpustíme podľa návodu a vmiešame 2-3 PL náplne. Zmiešame so zvyšnou náplňou a vylejeme do vyloženej formy. Zakryjeme druhým plátom a odložíme najlepšie cez noc do chladu.
Oddelíme okraj formy, ušľaháme smotanu so smeta-fixom a hornú stranu a boky šľahačkou potrieme. Lyžičkou vytvoríme jamky, do ktorých dáme trochu marmelády. Uchovávame v chlade.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie