Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s práškovým a vanilínovým cukrom do peny. Postupne po jednom pridáme vajcia. Múku zmiešame s kakaom a kypriacim práškom, preosejeme a zľahka vmiešame do zmesi. Cesto nalejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme. Okolo spodnej časti korpusu upevníme očistený okraj tortovej formy.
Na prípravu náplne rozmixujeme ponorným mixérom ovocie s cukrom, odoberieme 4 PL na ozdobenie. Zvyšok rozmixovaného ovocia dobre premiešame s kyslou smotanou. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do ovocnej peny. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu. Náplň nanesieme na korpus, zakryjeme druhou časťou korpusu a uložíme na 1 hodinu do chladničky.
Na ozdobenie vyšľaháme smotanu na šľahanie elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni so smeta-fixom dotuha. Z torty odstránime okraj formy, povrch torty potrieme a ozdobíme zvyškom rozmixovaného ovocia.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie