Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes s kôrou. Pridáme maslo, žĺtky a mlieko a vyšľaháme šľahačom na strednom stupni. Nakoniec zľahka vmiešame z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 50 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Na prípravu náplne mlieko v kastróliku privedieme do varu. Odstavíme, pridáme cukor, orechy, piškóty a arómu. Zamiešame a necháme vychladnúť.
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho raz pozdĺžne prekrojíme. Náplň nanesieme na spodný diel korpusu a uhladíme. Zakryjeme horným dielom a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
V mise z bielkov vyšľaháme šľahačom do polotuha sneh a postupne prisypávame cukor a vanilkový cukor a nakoniec vyšľaháme dotuha. Sneh prenesieme nad vodný kúpeľ a ešte šľaháme, aby bielky prešli tepelnou úpravou. Povrch torty ním potrieme a vložíme do rúry zapiecť pod gril, kým sneh trochu nezhnedne.
Tortu necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie