Na prípravu piškótového cesta v mise vyšľaháme vajcia s vodou, cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na nejvyšší stupeň do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, škrobom, kakaom a korením a vymiešame dohladka. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy a 2× pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu jemného cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a korením. Pridáme maslo a ručne vypracujeme hladké cesto. Z cesta na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme plát hrubý asi 3 mm a pomocou formičiek na vykrajovanie povykrajujeme zvieratká. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a asi 10 minút pečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1.
Zo zvyšného cesta vyvaľkáme okrúhly plát s Ø 20 cm, preložíme ho do formy vyloženej papierom na pečenie a na niekoľkých miestach ho poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1 asi 15 minút. Potom plát necháme vychladnúť.
Krémovú čokoládovú náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Korpus z jemného cesta položíme na podnos, zľahka potrieme brusnicovým džemom a položíme naň spodný diel piškótového korpusu. Cukrárske vrecko naplníme čokoládovou náplňou a polovicou náplne na korpuse vytvoríme 2 kruhy asi 2 cm od seba. Medzery vyplníme polovicou brusnicového džemu. Zakryjeme druhou časťou piškótového cesta a to isté zopakujeme so zvyškom náplne a brusnicovým džemom. Zakryjeme horným dielom piškótového cesta a odložíme na 15 minút do chladničky.
Krémovú vanilkovú náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Potrieme ňou povrch a strany torty a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
Pred podávaním tortu ozdobíme zvieratkami a dokončíme podľa vlastnej fantázie.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie