Na prípravu čokoládového cesta v mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme maslo s práškovým cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Postupne pri rovnakom výkone zašľaháme vajcia a žĺtok. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a vymiešame dohladka. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a na plechy vyložené papierom na pečenie nastriekame kolieska s ø 6 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Pečivo necháme vychladnúť.
Na prípravu citrónového cesta v mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme maslo s práškovým cukrom, vanilínovým cukrom, kôrou a soľou. Postupne pri rovnakom výkone zašľaháme vajcia a žĺtok. Pridáme múku a vymiešame dohladka. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a na plechy vyložené papierom na pečenie nastriekame kolieska s ø 6 cm. Vložíme do predhriatej rúry, pečieme rovnako ako v bode 1 a následne necháme vychladnúť.
Na krém pripravíme želatínu podľa návodu na obale. Z mlieka, cukru a krémového prášku uvaríme krém. Odstavíme a vmiešame doň nasekanú polevu a vyžmýkanú želatínu a vymiešame dohladka. V inej mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme smotanu dotuha. Šľahačku opatrne vmiešame do tuhnúceho krému. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka a zlepíme vždy svetlú a tmavú sušienku. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Glazúru pripravíme tak, že v kastróliku privedieme smotanu do varu (nevaríme!). Odstavíme, vmiešame do nej nasekanú tmavú polevu a vymiešame do úplného rozpustenia. Do glazúry namáčame povrch tortičiek a necháme stuhnúť.
Mliečnu polevu rozpustíme podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožtek a na povrch tortičiek namaľujeme špirály. Necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie