Na prípravu cesta vyšľaháme sneh z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Metličkou zľahka vmiešame múku s kypriacim práškom a sneh.
Z polovice cesta vytvoríme na plechu vyloženom papierom na pečenie nepravidelné pruhy. Do druhej polovice cesta preosejeme kakao a premiešame. Tmavým cestom vyplníme medzery. Plech s cestom vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Upečený plát vyklopíme na pocukrovaný papier na pečenie. Stiahneme papier, na ktorom sa plát piekol a plát zrolujeme.
Na prípravu náplne pokrájame broskyne na menšie kúsky a nalejeme spoločne so šťavou do uzatvárateľnej nádoby. Prilejeme smotanu na šľahanie, pridáme Crème Olé a Smeta-fix. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne zatrasieme (celkovo 15–30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte premiešame metličkou tak, aby sme suché prísady odstránili z okraja nádoby a vmiešali do náplne. Vychladnutý plát rozvinieme a potrieme náplňou. Zrolujeme a odložíme do chladničky
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie