Na prípravu cesta rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Do uzatvárateľnej nádoby preosejeme múku s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vajcia, maslo alebo margarín a mlieko. Nádobu uzavrieme vekom a niekoľkokrát zatrasieme tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte premiešame metličkou tak, aby sme suché prísady odstránili z okraja nádoby a vmiešali do cesta. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a polejeme rozpustenou polevou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme na plechu vychladnúť.
Na prípravu náplne nalejeme do očistenej uzatvárateľnej nádoby kompót. Prilejeme smotanu, pridáme Crème Olé a Smeta-fix. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne zatrasieme (celkovo 15–30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou tak, aby sme suché prísady odstránili z okraja nádoby a vmiešali do náplne. Náplňou potrieme vychladnutý korpus a ozdobíme strúhanou čokoládou. Odložíme asi na 1–2 hodiny do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie