Na prípravu cesta do misky vložíme maslo, čokoládu a cukor a všetko rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vo väčšej mise vyšľaháme roztlačený banán s vajcom a vanilkovou pastou šľahačom dohladka. Vmiešame rozpustenú čokoládovú zmes a múku zmiešanú s kypriacim práškom, kakaom a soľou a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a upečieme.
Doba pečenia: 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na náplň v mise vyšľaháme maslo so Salkom šľahačom dohladka. Pridáme nadrobno nasekané arašidy a soľ. Nanesieme na korpus a uhladíme. Odložíme asi na 30 minút do chladničky.
Na prípravu krému vlejeme do uzatvárateľnej nádoby smotanu, mlieko a kávu. Pridáme Crème Olé a Smeta-fix a uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne pretrepeme (15– 30 sekúnd), aby sa všetky prísady dobre premiešali. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou, aby sme suché prísady odstránili z okraja misy. Krém nanesieme na arašidovú vrstvu a uhladíme. Odložíme asi na 40 minút do chladničky.
Na polevu rozpustíme v kastróliku čokoládu s maslom a olejom vo vodnom kúpeli. Polevu rozotrieme na krém. Posypeme arašidami a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie