Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtky s cukrom, vodou a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku s kypriacim práškom a kakaom a olej a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najnižšom stupni dohladka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Sneh zľahka vmiešame do cesta. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 - 50 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Po upečení necháme bábovku 15 min. odstáť vo forme, potom ju vyklopíme na servírovací tanier a necháme úplne vychladnúť. Poprášime práškovým cukrom a podávame.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie