Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou, škoricou, cukrom, vanilkovým cukrom a kôrou. Pridáme mlieko, maslo a vajcia a ručne vypracujeme dohladka. Nakoniec vmiešame čokoládové kúsky. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 50 minút na teplom mieste kysnúť.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát (asi 30 × 40 cm) a nakrájame na 9 rovnakých častí. Z každej časti vypracujeme guľu a dáme ich do vymastenej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
V kastróliku zahrievame mlieko s cukrom za stáleho miešania, dokiaľ nezíska sirupový nádych. Povrch buchiet potrieme pomocou štetca alebo pierka a necháme zatuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie