Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom, cukrom, vanilínovým cukrom, mandľami, kôrou a korením. Pridáme maslo alebo margarín, vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na 3 diely. Z prvého dielu vytvoríme valček dlhý asi 25 cm a odložíme ho do mrazničky.
Druhý diel rozdelíme na polovicu, vytvarujeme valčeky dlhé asi 25 cm a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Prstom vytlačíme uprostred valčeka priehlbinku po celej dĺžke tak, aby bola široká asi 3 cm a na koncoch zostal nestlačený okraj. Pomocou lyžičky nanesieme do priehlbinky džem.
Z tretieho dielu vytvarujeme valček a nakrájame ho na 24 dielikov. Z dielikov vytvarujeme rožteky a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
Zmrazený diel cesta nakrájame na kolieska široké 1 cm a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Plechy postupne vkladáme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Pečivo s džemom po upečení ihneď nakrájame na pásiky široké 2 cm. Rožteky a kolieska necháme vychladnúť. Rožteky ozdobíme polevou pripravenou podľa návodu na obale. Kolieska pocukrujeme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie